Habemus A (catalan)

Per fi sóc un "limitat"!

Ahir vaig fer l'examen de moto i el vaig aprovar.

Després d'any i mig després de proposar-me com a objectiu el treure'm el carnet de moto gran (l'anomenat de tipus A), ahir el vaig aconseguir.

He fet 6 pràctiques al "mòdic" preu de 33 euros la pràctica. L'examen costava 55 euros i les tasses 17 euros. Total: 262 euros. I això només la part pràctica. Suma-li la part teòrica i veuràs que surt una mica car.

La moto de l'autoescola, una Yamaha YBR 250, estava una mica tarada tot i tenir un any d'antiguitat. La maneta d'embragatge no anava gaire fina: havia de jugar tota l'estona amb ella per a que la moto no em dongués tirons. Al escalfar-se cada cop es feia més dificil posar punt mort desde segona.

Una altra cosa negativa ha estat la quantitat de gent que ha volgut treure's el carnet abans de que canviin la normativa i sigui obligatori fer examen i pràctiques de conducció urbana. Hi ha hagut dies en que només he pogut fer el circuit tres vegades ja que hi havia una cua d'espera de més de 20 persones.

El dia de l'examen estava tranquil quan vaig arribar, després em vaig posar nerviós de veure que hi havia molta gent que suspenia ràpidament i també em van afectar els comentaris de gent que es presentava a l'examen per segon cop. Tot i així, una vegada a la cua em vaig conscienciar de que havia d'estar tranquil i relaxat, posar els 5 sentits en fer-ho lo millor possible i no pensar en res més. Sembla que la cosa va funcionar.

Trigaran una setmana en tornar-me el carnet de conduir, però a efectes legals ja el tinc. A partir d'ara i fins dintre de dos anys, tinc permís per agafar motos de més de 125 cc sempre que la seva potència no superi el 34 CV (o sigui, de potència "limitada").

Comments

Popular posts from this blog

La Sombra del Viento, de Carlos Ruiz Zafon (spanish)

Zurrukutuna Soup recipe

Simple synthesizer VS PSYN II